Menu

Lydisolering av trapper

Det er ulike grunner til at lydisolering trengs når det kommer til trapper. Heldigvis er det noe du kan få orden på med for eksempel isolerende trappeteppe. Har du naboer som gjerne fester mye i helgene, så kan du fint lydisolere veggen mot støy fra nabotrappen som ligger ved siden av veggen din. En annen grunn til lydisolasjon er naboveggen som har trappene dine mot seg og da kan du lydisolere denne veggen mot uønsket støy også. Du kan enkelt lydisolere trappene dine selv både over og på undersiden av trappetrinnene gjennom disse gode tipsene.

Isolere trappetrinn og underside

Dersom leiligheten din er i et hus med en felles inngang med trapp, så vil du mest sannsynlig kunne høre støynivået derfra og inn i leiligheten din. I slike tilfeller gjelder det å bruke isolerende trappetepper som kan absorbere påvirkningen ved kilden, før det høye nivået med vibrasjonsenergi beveger seg inn i strukturen og beveger seg videre ned i veggen eller på takrommet ditt. Tykkelsen på disse varierer, gå derfor for den tykkelsen som kan redusere det høye støynivået effektivt også ved luftbåren støy. Plasser teppet på selve trappetrinnet. Har du studioet under en trapp i huset, så vil det komme støy dersom du bor med andre. På trappens underside kan du installere mineralull og et lag med akustiske gipsplater på forsiden av nåværende gipsplater. Dette tilfører strukturen en ekstra masse som reduserer uønsket luftbårne lyder av noen som prater eller lignende. Du vil trenge å skumme over og dekorere dette etterpå. Det anbefale uansett i tillegg å bruke trappeteppe på oversiden av trappetrinnene i tillegg til dette for best mulig effekt.

Lydisolering av vegger som står langs trappene

Ønsker du å isolere veggen langs trappetrinnene, så kan du installere metallrammer på veggen og legge til et ekstra lag med stålull til å isolere veggen mot uønsket støy fra for eksempel naboen. Deretter kan du skru fast en tynn gipsplate og lime på med viskoseelastisk lag for bedre effekt. Isoleringsmatte over virker ganske bra. Til slutt skur du fast en tynn gipsplate over dette igjen for full effekt av lydisoleringen. Dette er til sammen noen gode tips til å holde uønsket støy og luftbåren støy unna rommet du spiller inn på. Enten det er naboer som spiller høy musikk, eller om du bor i et hus med andre og trenger stillheten. Meningen er at den uønskede lyden ikke skal tas med videre opp eller ned trappene. Som oftest så er det området rundt eller bak trapper som lager utfordringer når det kommer til lydisolering. Gjennom disse enkle tipsene, skal dette sørge for en bedre demping og behagelig akustikk.