Menu

Musikk og trening – noen gode tips

De fleste som trener liker å høre på musikk samtidig, men hva skal man egentlig høre på? Og finnes det andre gode tips til treningen? Det skal vi finne ut av her.

Bruk hjelpemidler

Akkurat som musikk kan skape motivasjon til treningsøkten, kan gode hjelpemidler gjøre den enklere.

Ønsker du å trene midjen kan såkalte waist trainers benyttes, og de er kjent for å gi svært gode resultater. Dette er slags korsett som du setter rundt midjen, og som gir deg bedre motstand når du trener. Et slikt produkt kan både øke fettforbrenningen og forme midjen din på en fin måte, og er kanskje spesielt kjekt å ha når man skal gå i raskt tempo. Og husk – det er mye ulik musikk som hjelper deg med å nå det tempoet du ønsker, slik at treningsøkten går som en drøm.

Lag spillelister

Du bør høre på ulik musikk avhengig av hvilken treningsform du foretrekker. For eksempel så lønner det seg å høre på roligere musikk under en yogaøkt enn på en løpetur.

Hvis du lager spillelister i forkant av treningsøkten, er dette en mye bedre løsning enn å bytte sang manuelt hver gang, som en bonus får du en mye bedre flyt i treningen din. Det finnes mange gode tips for hvordan man lager en god spilleliste, men husk at du bør ha musikk som både passer til oppvarming, hardtrening og nedkjøling. Du bør, med andre ord, ha en variert spilleliste med ulike sanger til de ulike fasene av treningsøkten.

Hva slags hodetelefoner?

Hodetelefoner hører med når man skal trene, men de fleste foretrekker mindre øreplugger enn store hodetelefoner som enkelt kan falle av. Trådløse hodetelefoner er derimot kanskje det aller beste, og det er flere og flere som sverger til å høre musikk på denne måten. Da har du stor fleksibilitet når du skal trene. Airpods fra Apple er selvsagt et godt valg, men det finnes også mange andre rimeligere varianter på markedet. Perfekt for deg som har et stramt budsjett å forholde deg til.

Ha det gøy

Det aller beste treningstipset handler om å ha det gøy. Da er sjansen stor for at motivasjonen din øker, og at du klarer å møte opp på trening – hver eneste gang. Du har det gøy når du finner en treningsform du trives med, samt musikk som gir deg glede. Musikk er nemlig en viktig del av treningen, og du bør ikke glemme dette aspektet neste gang du finner frem gymbagen.

Uansett om du liker hip hop eller jazz, rock eller pop, så finnes det garantert musikk der ute som vil ta treningsøkten din til nye høyder. Og husk at du ikke trenger å binde deg til én enkelt spilleliste, du kan lage så mange du bare vil – og bytte så ofte som du føler for deg. Når det kommer til trening og musikk finnes det nemlig ingen regler.