Menu

Lag ditt eget musikkbibliotek med lytterom

 

Enhver audiofil drømmer nok om et eget rom kun for musikken, med fullt fokus på lytteopplevelsen. Det høres kanskje ut som det er alt for høyt opp og langt frem, men med mindre man ønsker et fullisolert rom så trenger det faktisk ikke være så vanskelig.

Aller først trenger man selvsagt plass, men om man ikke har et helt eget rom man kan benytte så er det også mulig å avgrense et område i stue eller kontor. Et godt lytterom bør gi muligheten til å lytte til musikk både via høyttalere og hodetelefoner, så dette bør være noe av et første man kjøper inn. Mange foretrekker nok å høre på musikk i rommet, men bor man sammen med andre, har naboer som ikke er så glad i høy lyd etc. så kan det være utrolig fint å ha muligheten til å nyte musikken helt alene også. VG gjorde i 2016 en test av hodetelefoner for de som er litt ekstra kresne.

For å gjøre rommet så praktisk og behagelig som mulig er man nødt til å tenke litt på hva slags møbler man bruker. Et godt tips er å bruke hyller i ulike størrelser, slik at man har muligheten til å enkelt lagre både vinyl, cd og dvd, gjerne også kassetter selv om man kanskje ikke hører så mye på akkurat dem lengre. Fordelen med et hyllesystem er man også har muligheten til å legge inn dekorasjon som for eksempel innrammede konsertbilletter, merkevare fra favorittbandet osv. Du trenger heller ikke blakke deg for å få til dette. Sjekk ut Buildor.no, hvor du finner kvalitetsmøbler til en hyggelig penge. Husk at du også må ha det perfekte stedet å sitte, så velg en god stol som passer for én person.

Har man ikke et helt eget rom bør man også tenke på at man avstenger «lytterommet» litt fra resten av stuen eller kontoret. Dette kan gjøres ved hjelp av bokhyller, noe som betyr at man også får mer lagringsplass. Dette kan også gi en god unnskyldning for å kikke igjennom platesamlingen, kanskje sitter du med en vinyl som er verdt tusenvis av kroner?