Menu

Verdien av musikk

Er du glad i en fest hvor du finner ballonger og brus? Ja, da behøver du vel også litt musikk. Musikk er vel noe av det viktigste vi mennesker har, og vi ville vært litt mer fattige uten, slik at man bør kanskje også finne det beste utstyret som finnes. Til en pris som er passende så klart. Det er spesielt noe å tenke på i disse dager hvor det virker som det eneste man får er dårlige nyheter, om et eller annet trist eller farlig som har skjedd i verden. Det er jo så klart noe å tenke på og ta innover seg, men man behøver også litt lykke.

Det er jo også derfor man ser musikk bli brukt så effektivt som det gjør i filmer blant annet. Det viktigste er jo hva som foregår på skjermen, det en kan se. Men musikken på en måte forteller deg hva du skal føle i den situasjonen som vises. Det er en svært stor mengde med filmer som hadde vært litt “svakere” om de ikke hadde brukt musikk, eller ikke fått det til å fungere. Bare tenk deg Star Wars filmene uten den ikoniske musikken laget av John Williams som jo er en legendarisk kompositør. Det ville rett og slett vært en litt fattigere opplevelse.

Men det er også veldig profesjonellt laget så klart, med veldig klare formål angående hvordan de er laget og for hva. Og det er ikke alle som liker filmmusikk altså. Det er heller mer poengtert for å vise den grunnleggende effekten den faktisk kan ha. Men om du noen gang i ditt liv har hørt på musikk, og fått den type av følelse som prates om her, så vet du egentlig allerede hva det er snakk om. Det er ikke mange ting som kan gi en person umiddelbar gåsehud. Men et godt refreng, eller en flott overgang er ofte noe som får det til! Det er jo også en av grunnene til at mennesker har drevet med musikk gjennom alle tider. Helt tilbake til oldtiden, og enda lengre enn det faktisk også.

Ikke at det er den samme typen av musikk naturligvis, men det er jo ikke det aller viktigste akkurat. Det er også derfor det er vanskelig å kunne kritisere noens musikksmak, rent objektivt sett, fordi etter vår mening så finnes det ingenting objektivt i musikk. Det er klart, det er noe som er mer populært enn annet, men det finnes også sanger, eller lyder, som brorparten av befolkningen liker, men som blir kritisert av andre. Så det er ikke en lønnsom diskusjon akkurat det der.

Det viktigste er uansett å nye musikk, uansett om det er for bursdag, eller for moro skyld!