Menu

Nye møbler til øvingslokalet

Skal man drive med musikk, er det viktig å ha et visst nivå av komfort og inspirasjon å ty til, og derfor er det viktig at det er trivsel på øvingslokalet. Den enkleste måten å fremme dette på, er ved å innrede en hyggelig liten hule som alle føler seg avslappet og nesten hjemme i. Nesten – ikke helt, for man skal jo ikke ligge henslengt i stoler og sofaer hele øvingstiden, heller. Få gode tips til møbelforslag i denne artikkelen.

Bruk rommets størrelse
Dersom du har et stort rom, er det nok lettere å velge møbler, men det vil også koste noe mer. På nettsider som furniturebox.no er det mulig å finne gode priser og bredt utvalg, slik at jobben med å handle inn blir så enkel og rimelig som mulig. Det er viktig å tenke på at lyden skal sprette noe rundt i rommet, slik at det ikke blir for mange møbler i rommet. Men like viktig er det at veggene har noen elementer, slik at romklangen ikke kommer tilbake som ekko fra den tomme flaten.

Leie eller eie øvingslokaler?
Dersom man leier lokaler, vil selvfølgelig møbleringen være mer begrenset, men man kan likevel få tak i en god sofa og et par stoler dersom det trengs. Men uansett blir fokuset da selvfølgelig mer på å ommøblere til man er fornøyd, i stedet for å innrede. Mange lokaler kan gjøres koselige bare man får velge selv hvordan det skal se ut. Og skulle man kjenne seg litt deprimert av lokalenes utseende, kan man alltids henge opp noen postere av sine store musikalske ikoner, for en påminnelse om hvorfor man spiller. Disse kan man jo enkelt ta ned og bære med seg videre dersom lokalene endrer seg i fremtiden.

Husk på klangens viktighet
For å få en bra og riktig lyd i et øvingslokale, er det ifølge Musikkultur.no viktig å ta med både tak og vegger i betraktningen. Installerer man noen lyddempende tepper og himling på riktig måte (nemlig litt ut fra overflaten), blir lyden som gir støyfølelse dempet noe, men selvfølgelig skal selve lyden fortsatt høres klart og tydelig. Moderasjon er viktig, selv om det selvfølgelig må være noe klangdemping tilstede. Lykke til!