Menu

Musikk skaper stemning og henter frem følelser

Vi mennesker har en iboende trang etter å høre musikk. Vår hjerne forsøker automatisk å finne en rytme i alle lydene vi hører. Bare tenk etter neste gang du hører støy fra et eller annet. Synes du ikke at du hører en melodi blant all støyen? Vi vet ikke hvorfor det er slik. Kanskje hjernen forsøker å analysere lyder for å raskere gjenkjenne fare, eller fordi vi bruker lyder til kommunikasjon. Mest sannsynlig er det en kombinasjon av begge deler.

Musikk setter minnene i gang

Det er ikke kun det fysiske ved musikken som er spesielt. Det er hva den gjør med oss som er interessant. Med en gang du hører musikk aktiviseres store deler av hjernen. Ikke nok med det, men også alle følelsene våre. Det setter faktisk i gang hele spekteret av følelser. Det har vist seg at musikk er følelser. Skulle du sette på en sang du har hørt tidligere når du var yngre, vil du minnes en stemning, spesiell anledning eller noe annet spesielt rundt den sangen. Slik kan du endre stemningene og følelsene dine alt etter hva du hører på.

For ikke å glemme dansen

Vi minnes når vi hører på musikk, og vi får en trang til å bevege oss etter takten også. Derfor liker selv babyer å bevege seg etter rytmer. Det er en merkelig del av mennesket, men slik påvirker musikken oss. Hvorfor ikke bygge et danserom eller lite diskotek i kjelleren? På Byggmax.no har de alt du trenger, og de hjelper deg i gang med råd og veiledning. Bygger du rommet riktig i forhold til akustikken, vil du få stort utbytte av et ordentlig stereoanlegg, slik at du kan omringe deg selv med danserytmer og gode minner.