Menu

God lyd på mobilen

Mobilen er i dag ett av våre viktigste verktøy, som vi bruker mange ulike oppgaver, fra å holde kontakten med andre til å spille eller se film. For mange oss er også det å høre på musikk på mobilen noe av det vi setter aller størst pris på i hverdagen. Mobilen er imidlertid ikke alltid tilpasset for å gi oss den lydkvaliteten vi ønsker oss. I denne artikkelen skal vi se på noen grep du kan ta for å sikre deg vesentlig bedre lyd på din telefon.

Det vil kanskje være overraskende for noen at den enkleste måten å få bedre lyd på mobilen ofte er så enkel som å bytte ut dekselet. Hvis du ikke bruker deksel utviklet i samarbeid med telefonleverandøren , kan det hende at du ikke har et deksel som er helt tilpasset størrelse og form på telefonen din. I dag er det lett å fikse dette, for på nett kan du bestille mobildeksel med hurtig levering og ha et nytt på null komma niks. En enkel test på om dette vil være nyttig for deg er å teste hvordan lyden på telefonen høres ut med og uten deksel. Vær også obs på at dersom du ikke har en trådløs forbindelse, kan dekselet blokkere området rundt utgangen og dermed gi dårligere lyd.

Andre tips for bedre lyd

Mange av oss bruker mobilen som MP3-spiller, og da trenger man god lyd. De fleste benytter seg av Spotify, som er verdens største når det gjelder strømming av musikk. Når du bruker Spotify eller andre strømmetjenester, vil telefonen ofte automatisk senke lydkvaliteten for å begrense bruken av data og unngå hakking.

Hvis databruk og nettverkskvalitet derimot ikke er noe problem for deg, er det ingen grunn til å ha disse innstillingene. Gå heller inn og sett kvalitet til “Very High” slik at du får den aller beste kvaliteten som er tilgjengelig på strømmetjenesten. Det samme kan du gjøre med andre ofte brukte tjenester som YouTube, der du både kan se videoer og høre på rene lydfiler. Veien til betraktelig bedre lyd på musikk, og for den saks skyld film og spill, er altså kortere enn man kanskje skulle tro.