Menu

Lån til endring av lyd og støy

Lyd og støy er begreper vi definerer ulikt. Noen kaller noe støy og bråk, mens andre kaller det lyd. Musikk, lyder, bråk, støy, høye og lave, toner. frekvenser og lydbølger. Alt er definerte begrep den ene eller den andre veien. Har du brukt et lån til lydstudio hjemme? Er du musiker har du kanskje gjort noen endringer? Antakeligvis har du gjort  deg opp mening om hva støy og lyd er. Hverdagslyder som trafikk, arbeids-lyder, konstruksjon, skriking, prat, roping og mer mye ikke tenker over.

Ekstra kapital for tiltak mot støy

Enten du er musiker eller ei er det viktig å beskytte mot støy. Av og til trenger vi ekstra finansiell hjelp til dette. Et lån uten sikkerhet kan løse mange problemer. Noen lyder bør ikke overses i hjemmet, mens andre lyder bare er der. Mange banker tilbyr lån uten sikkerhet og det lønner seg å sammenligne tilbudene, og se hvilket lån som er best. Vi har alle hørt foreldrene rope om å dempe musikken eller filmen. Demping er viktig hjelpemiddel for hørselen.

Det er smart å bruke tid før du takker ja til lånet. Du må håndtere tilbakebetaling, samt ha kontroll på inntekter og gjeld. Det er stor konkurranse i lånemarkedet så gjør godt forarbeid og få flott lånetilbud.

Lån til modifiseringer i hjemmet

Alle vet vi at støy skader. Støy er definert som uønska lyder. Skadet hørsel er på toppen av yrkesskader i Norge. Støy på arbeidsplassen får mye skyld. Ofte er det behov for banklån når helseproblemer kommer. Besøk hos audiolog, med tester og tilpasning av høreapparat krever fort mye penger. Hørselsteknisk lydutstyr i hjemmet, dørklokke som blinker med lys, spesial høreapparat som hjelper med språkforståelse, og andre hjelpemidler på markedet krever sitt. Pengene du låner må strekke til så ha kontroll oppi det hele. Med det riktige lånet kan utfordringene tas hånd om.

Et lån som hjelper med livskvaliteten

Siden støy og lyd er subjektivt er det mange ulikheter som aksepteres. Støy påvirker konsentrasjonen, søvn, fokusering og særlig i mer krevende arbeid. Ekstra utfordringer i hjemmet krever et godt lån slik at forbedringer tar plass. Alt kan ikke gjøres med hørselsapparat alene. Når du undersøker lånetilbudene så gjør godt forarbeid så lånet inkluderer alt du trenger. Det er bevist flere ganger at selv lav lyd kan forårsake støyskader og gi nedsatt hørsel. Dette fordi lyder og støy påvirker oss ulikt. Vi har alle ulik sensitivitet og hørsel når det kommer til frekvenser og lydbølger. All støy og lyder kan fort koste mye å utrede, og spesialløsninger kan fort kreve ekstra.

Barn, lyder, støy og løsninger

Med lydsensitive barn er det mange enklere løsninger som først kan prøves. Et godt lån er absolutt hjelpsomt fordi kostnader fort blir store. De enkleste man forsøker er ofte støykansellerende hodetelefoner. Andre foretrekker både støykansellering og musikk i hodetelefonene så her er det viktig med godt forarbeid og testing først.