Menu

Hvordan jobbe med lyd

Det finnes mange der ute som er ekstra glad i lyd, men visste du at du kan få jobber der du for det meste jobber med lyd? I denne artikkelen får du enda bedre innsikt i hvordan du kan jobbe med lyd!

Start som enkeltperson

Det som kan være lurt, er å starte som enkeltperson. Kanskje du kan påta deg noen oppdrag som lydmann på noen lokale konserter? Kanskje du også kan bidra med å ta opp lyd til film? Det er mange jobber der du kan bidra med kunnskapen din om lyd, men det å starte som enkeltperson i starten kan være det enkleste. Dette gjelder spesielt når du kan begynne å fakturere som privatperson, noe som gjør at du ikke trenger å stresse!

Dette er også en måte å teste om du faktisk liker å jobbe med lyd!

Utvid!

Hvis du finner ut at du liker å jobbe med lyd, anbefaler vi deg å fortsette. Det kan være du starter ditt eget firma og bare nyter godt av kontaktene du har opparbeidet deg som privatperson, men det kan jo også være at du får en fast jobb i et lydfirma. Dette betyr ikke at du ikke kan ta oppdrag på siden, der du også kan fakturere som privatperson. Hvor flott er ikke det?

Hvilke jobber finnes der ute?

Når det kommer til å jobbe med lyd finnes det så utrolig mange jobber der ute at vi nesten ikke vet helt hvor vi skal begynne. Noen jobber med musikk, andre jobber med film, mens noen jobber bare med lyd. Det er mye teknisk som skal fungere for at lyden skal være perfekt, så mange velger å ta utdannelse innenfor lyd. Dette kan du gjøre ved både folkehøyskoler, universiteter og andre institusjoner. Det er helt opp til deg hva du velger. Noen velger å gå i lære, mens andre velger å utdanne seg. Det finnes rett og slett ingen grenser på hva du kan finne på.

Vi anbefaler deg å gå inn på en jobbsøkeportal og bare søke på “lyd”. Da vil du finne en rekke jobber som du ikke en gang visste fantes.

Hvorfor jobbe med lyd?

Lyd er noe vi ikke går en dag uten å høre, og for mange blir lyd en hobby. Det blir enten å lage spennende nye lyder, formidle lyder eller lage utstyr som kan formidle lyder. Lyder er rett og slett en utrolig stor del av livene våre.

Det er derfor forståelig at så mange er opptatt av det!

Vi håper du har funnet litt inspirasjon til hvordan du kan jobbe med lyd, som privatperson eller ved siden av jobben din i en bedrift. Jo tidligere du starter, jo flere kontakter vil du opparbeide deg. Lykke til i lydverdenen!